BEJELENTKEZÉS: +36 30 9687 857

Image

Óradíj

Felnőttek számára

Pszichológiai tanácsadás

Az ülésekre 1-6 alkalommal kerül sor, amely során egy jól körülhatárolt problémát igyekszünk tisztázni. A cél ennek a problémának a feltérképezése, megértése és átdolgozása.

Rövid és hosszú terápiás jellegű foglalkozás

A rövidebb terápiás jellegű ülésekre 15-20 alkalommal kerül sor. A foglalkozások során egy viszonylag jól körülhatárolható probléma megoldását tűzzük ki célul. A hosszabb terápiás jellegű foglalkozások lényege ezzel szemben az, hogy a mélyebben gyökerező problémákat tárjuk fel és dolgozzuk át.

Imaginációs terápia

A hosszabb távú terápiák során alkalmazom a Katatím Imaginatív Pszichoterápia (KIP) eszközeit, amelyet Leuner, német pszichiáter dolgozott ki. Az imagináció alatt a terapeuta párbeszéddel kíséri a pácienst, aki folyamatosan beszámol átélt élményeiről. A KIP olyan hívóképekkel dolgozik, amelyek mélylélektani elemzésre alkalmasak azáltal, hogy a személy belső világa tükröződhet bennük. A kép megjelenésével az ellazult állapot mélyül, ezáltal az imagináció elevenebb és színesebb lesz, ami az ellazulás tovább mélyüléséhez vezet. A pozitív változást maga az átélés és a képekkel történő munka idézi elő. A közös munka rendszeres, általában heti egyszeri találkozást kíván.

Gyermekek számára

Az első alkalommal a szülővel egy tájékozódó beszélgetés során körvonalazzuk a problémát. Ezt követően a gyermekkel következik egy állapotfelmérés, mely 3-5 alkalmat vehet igénybe. Majd egy szülőkonzultáció keretében az eredmények és tapasztalatok visszajelzése történik, és ez után dolgozzuk ki a pszichológiai segítségnyújtás kereteit. A gyermek életkorától függően játék (báb, rajz, mese) vagy verbális terápiára kerülhet sor.

Óradíj:

egyéni konzultáció: 15.000 Ft/alkalom

A találkozás időtartalma 45 perc.